Deelnemersinfo en reglement

Deelname
Ophalen startnummers
Overdragen startnummers
Afstand wijzigen
Startlocatie- en tijd
Omkleden, toiletten en douches
Eten en drinken
Parkeren
Routebeschrijving naar Cranevelt
EHBO
Verkeersveiligheid
Parcours
Leave nothing but footprints
Wettelijke aansprakelijkheid
Calamiteiten

Deelname
We verwachten dat deelnemers over een goede conditie beschikken. Deelname is geheel op eigen risico en geheel voor eigen verantwoording.

Ophalen startnummers
Op de dag zelf kunnen deelnemers aan de 4Parken City/Cani Trail vanaf 08:30 uur hun startnummer ophalen bij Sportpark Cranevelt.

Gepersonaliseerd startnummer
Deelnemers die zich voor 15 oktober hebben opgegeven lopen met een gepersonaliseerd startbewijs. Hierop staat je naam, afstand en datum van de trail:) Heb je je ingeschreven na 15 oktober, dan is dat helaas niet meer mogelijk.

Afstand wijzigen
Het wijzigen van een langere afstand naar een kortere afstand is mogelijk zonder restitutie van deelnamegeld tot 15 oktober 2018. Het wijzigen van een kortere afstand naar een langere afstand is niet mogelijk.

Startlocatie – en tijd 
De start – en finishlocatie van de 4Parken City Trail is in de buurt van de schaats-en skeelerbaan van Sportpark Cranevelt, Daam Fockemalaan 1, 6815 DL Arnhem.

 • De 16km 4Parken City Trail start om 11:00 uur
 • De  8km 4Parken City Trail start om 11:30 uur
 • De 4Parken Cani Trail start vanaf 09:15 uur. Er wordt individueel of in vooraf opgegeven teams om de minuut gestart. Teams kunnen zich opgeven middels een mail naar canitrailnl@gmail.com
 • De 2km Kids Cani Trail start om 12:30 uur
 • De 2km Kids Trail start om circa 13:00 uur (na de Kids Cani Trail)


   


Omkleden, toileten en douches
Er staan twee mobiele toiletten op het bospad naar de start/ finish locatie. En er zijn toiletten in het clubgebouw van de verenigingen RETO en THIALF aan de Daam Fochemalaan 3, Arnhem.

Je kunt je hier ook omkleden, douchen en spullen achterlaten. Liever geen waardevolle spullen hier achterlaten, maar meenemen in je racevest.

In de kantine van RETO en THIALF kun je ook terecht om vooraf of achteraf iets te drinken of eten nemen. Zij serveren o.a. koffie/ thee/ chocomelk en diverse tosti’s en soep!

Eten en drinken
Ervoor en erna: In de kantine op het Sportpark Cranevelt kunnen deelnemers en bezoekers tegen betaling koffie, thee, chocomelk, frisdrank, diverse soorten tosti’s en soep kopen.
Tijdens 8km trail: Na ongeveer 6km staat er boven op de Belvedere een verzorgingspost met een uitgebreid assortiment aan eten en drinken bij de Belvedere.
Tijdens 16km trail: Ook de 16km komt eerst langs de verzorgingspost boven op de Belvedere. Na ongeveer 10km staat er na een pittige klim naar Hoogte 80 een verzorgingspost met wederom een uitgebreid assortiment aan eten en drinken.
Na de finish: Na de finish is er voor alle deelnemers een ambachtelijk gemaakte pannenkoekwrap van de Reuvershoeve en kun je water, sportdrank, cola en/of Radler (gesponsord door CaniTail Veluwe)  erbij nemen.


Verplicht mobiel mee
Omdat de 4Parken City Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een klein hoekje. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Ons noodnummer is 06-36550171.

Parkeren
Sportpark ’t Cranevelt ligt in het middelpunt van de driehoek dierentuin Burgers’ Zoo, het Nederlands Openlucht Museum en ziekenhuis Rijnstate. Er zijn voldoende parkeerplekken op parkeerplaats P8 (ingang Kluizeweg). Deze parkeerplaats ligt bij het ziekenhuis Rijnstaete en is afgesloten met een slagboom. De parkeerkaart die je ontvangt met het naar binnenrijden kun je in de kantine van wielervereniging RETO kosteloos afstempelen. Na het afstempelen van de parkeerkaart heb je 15 minuten de tijd om uit te rijden.

Routebeschrijving naar Sportpark Cranevelt

Vanaf Velperbroekcircuit

 • A12 richting Utrecht Afslag Arnhem-Noord, knooppunt Waterberg.
 • Linksaf richting Burgers’ Zoo, Openluchtmuseum
 • Volg N278 tot afslag Burgers’ Zoo, Openluchtmuseum
 • Volg Schelmseweg tot rotonde
 • Sla linksaf (driekwart rond) naar Cattepoelseweg
 • Sla bij winkelcentrum rechtsaf naar Beethovenlaan
 • Sla aan het einde van de Beethovenlaan links af de Kluizeweg op
 • Sla na 250m rechtsaf Sportpark ’t Cranevelt op.
 • Parkeer eventueel uw auto op de centrale parkeerplaats en loop voorbij de velden van de Arnhemse Boys.
 • Aan het einde van de pad komt u bij de start/finish

Vanaf Utrecht

 • A12 richting Oberhausen Afslag Arnhem-Noord, knooppunt Waterberg.
 • Linksaf richting Burgers’ Zoo, Openluchtmuseum
 • Volg N278 tot afslag Burgers’ Zoo, Openluchtmuseum
 • Volg Schelmseweg tot rotonde Sla linksaf (driekwart rond) naar Cattepoelseweg
 • Sla aan het einde van de Beethovenlaan links af de Kluizeweg op
 • Sla na 250m rechtsaf Sportpark ’t Cranevelt op.
 • Parkeer eventueel uw auto op de centrale parkeerplaats en loop voorbij de velden van de Arnhemse Boys.
 • Aan het einde van de pad komt u bij de start/finish

Vanuit Arnhem centrum

 • Volg Apeldoornseweg richting Apeldoorn
 • Sla aan het einde van park Sonsbeek linksaf naar Ziekenhuis Rijnstate
 • Sla vóór Rijnstate linksaf naar Kluizeweg Sla na 50m linksaf Sportpark ’t Cranevelt op.
 • Parkeer eventueel uw auto op de centrale parkeerplaats en loop voorbij de velden van de Arnhmse boys.
 • Aan het einde van de pad komt u bij de start/finish

 

EHBO
Tijdens de 4Parken City Trail is EHBO aanwezig. De EHBO bevindt zich op of rondom de start/finish en bij de verzorgingspost. Zij zijn herkenbaar aan de kleding.

Verkeersveiligheid
Op sommige plaatsen in het parcours moeten openbare wegen worden overgestoken. Hier staan gecertificeerde verkeersbegeleiders om een zo veilig mogelijke oversteek te waarborgen. Blijf desondanks zelf ook goed opletten.

NB: Deelnemers worden voor hun eigen veiligheid geacht de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Mocht een deelnemer tegen de aanwijzingen toch oversteken, dan wordt hij of zij gediskwalificeerd.


Parcours
De route is uitgezet met gele pijlen en rood/wit gestreepte linten.
De Kids Cani-Trail is uitgezet met witte pijlen !!!!
Bij iedere afslag is een pijl en na een afslag een lint of pijl om te bevestigen dat je op het juiste pad bent.  Blijf je lang rechtdoor gaan, dan zullen we de route bevestigen met een extra lint. Zie je al geruime tijd geen lint of pijl en twijfel je of je nog wel op de goede route zit, loop dan altijd terug naar het punt waar je de pijl voor het laatst hebt gezien. Blijf niet op goed geluk doorlopen!!! Houd er rekening mee dat ondanks onze goede zorg het kan voorkomen dat een pijl ontbreekt/ is verdwenen.

De paden waarop we trailen zijn niet exclusief beschikbaar voor hardlopers op de dag van het evenement. We trailen door openbare parken waar ook honden worden uitgelaten, kinderen spelen en wandelaars hun ommetje maken. Houd dus rekening met elkaar en waarschuw op een vriendelijke wijze iemand al van verre zodat hij of zij tijdig kan anticiperen.

‘Leave nothing but foot prints’.
Dit trail evenement wordt georganiseerd in een prachtig omgeving. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied onnodig te belasten. Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen.Een schoon parcours vergroot de kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de organisatie worden gediskwalificeerd.

Wettelijke aansprakelijkheid
De organisatie van de 4PCT is, behalve wettelijke aansprakelijkheid, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (gedeeltelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemers beweerdelijk geleden nadeel.

Calamiteiten
De organisatie behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of –plaatsen te wijzigen of de 4PCT geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteiten, waarbij dit redelijkerwijs niet anders kan worden verwacht. Er bestaat dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld en vergoeding van (im)materiële schade.

© 2016 TrailXperience; de website is auteursrechtelijk beschermd en niets van de website mag  gekopieerd en overgenomen worden zonder onze nadrukkelijke toestemming