Deelnemersinfo 4PCTX

Deelname
Ophalen startnummers
Overdragen startnummers
Afstand wijzigen
Startlocatie- en tijd
Omkleden, toiletten en douches
Eten en drinken
Parkeren
Routebeschrijving naar Cranevelt
EHBO
Verkeersveiligheid
Parcours
Leave nothing but footprints
Wettelijke aansprakelijkheid
Calamiteiten

Deelname 4Parken City TrailXperience
We verwachten dat deelnemers over een goede conditie beschikken. Deelname is geheel op eigen risico en geheel voor eigen verantwoording.

Ophalen startnummers
Alleen op de dag zelf, 20 oktober 2019, kunnen deelnemers aan de 4Parken City TrailXperience vanaf 13:00 uur hun startnummer ophalen bij Sportpark Cranevelt.

Gepersonaliseerd startnummer
Deelnemers die zich voor 13 oktober hebben ingeschreven krijgen een startnummer met hun naam erop.

Overdragen startnummer
Startnummers kunnen tot 13 oktober kosteloos overgedragen worden om nog in aanmerking te komen voor een gepersonaliseerd startbewijs. Daarna is overdracht mogelijk, maar ontvang je geen persoonlijk startbewijs.

Stuur een email naar info@trailxperience.nl met de gegevens van de oude en de nieuwe deelnemer:
– voornaam,
– achternaam,
– woonplaats,
– geboortedatum,
– geslacht,
– afstand,
– mobiel nummer,
– email

Op de dag zelf kan het startbewijs niet worden omgezet.

Afstand wijzigen
Het wijzigen van een langere afstand naar een kortere afstand is mogelijk zonder restitutie van deelnamegeld. Het wijzigen van een kortere afstand naar een langere afstand is niet mogelijk.

Annuleren
Heb je je reeds ingeschreven maar kun je door omstandigheden niet komen, dan is annuleren tot 2 weken voorafgaand aan de trail mogelijk. Wij zullen dan alleen de administratiekosten van €2,50 in rekening brengen. Het overige inschrijfgeld zal niet geïncasseerd worden.
Helaas is restitutie in de 2 weken voorafgaand aan de trail niet meer mogelijk. Wel is het mogelijk om zonder kosten het startbewijs over te dragen aan een ander.

Startlocatie 
De start – en finishlocatie van de 4Parken City Night Trail is bij Sportpark Cranevelt, Daam Fockemalaan 1, 6815 DL Arnhem

Omkleden, toileten en douches
Bij de start-finishlokatie zijn in het clubgebouw van TETO/Thialf kleedruimtes, toiletten en douches waarvan gebruik gemaakt mag worden tussen 13:00 en 18:00 uur. Na 18:00 uur is het niet meer mogelijk om te douchen. Mobiele toilet is aanwezig bij de start-finishlocatie waar je ook je spullen kunt achterlaten in de daarvoor bestemde tent.

Eten en drinken vooraf en onderweg
In de sportkantine op het Sportpark Cranevelt kunnen deelnemers en bezoekers tussen 13:00 en 18:00 uur tegen betaling koffie, thee, chocomelk, frisdrank en diverse snacks kopen. Tijdens de trail kom je op de 16km twee keer langs een verzorgingspost en op de 8km een keer langs de verzorgingspost.

Pasta- Buffet tussen de Dag en Nacht Trail 
Alle deelnemers aan de 4Parken City TrailXperience mogen op vertoon van hun startbewijs na de 4Parken City Trail & Canitrail  en voor de start van de Night-Trail  kiezen voor een van de door Catering Gemak ambachtelijk gemaakt pasta’s.
Het PASTA-BUFFET is geopend van 15u00 tot 19u00

Er kan gekozen worden uit:
1. Vlees -pasta
2. Vega- pasta
3. Pasta salade ( in de basis vega met mogelijkheid om vlees toe te voegen)

Heb je een gluten- of melkallergie? Ben je vegetariër of  veganist? Laat het ons dan even op het inschrijfformulier weten zodat we ermee rekening kunnen houden. Ben je het vergeten vooraf in te vullen, stuur dan alsnog een mailtje naar info@trailxperience.nl

Parkeren
Sportpark ’t Cranevelt ligt in het middelpunt van de driehoek dierentuin Burgers’ Zoo, het Nederlands Openlucht Museum en ziekenhuis Rijnstate. Het sportpark heeft een grote nieuwe parkeerplaats P8 (Ingang Kluizeweg, oude Veld 5).

Routebeschrijving naar Sportpark Cranevelt

Vanaf Velperbroekcircuit

 • A12 richting Utrecht Afslag Arnhem-Noord, knooppunt Waterberg.
 • Linksaf richting Burgers’ Zoo, Openluchtmuseum
 • Volg N278 tot afslag Burgers’ Zoo, Openluchtmuseum
 • Volg Schelmseweg tot rotonde
 • Sla linksaf (driekwart rond) naar Cattepoelseweg
 • Sla bij winkelcentrum rechtsaf naar Beethovenlaan
 • Sla aan het einde van de Beethovenlaan links af de Kluizeweg op
 • Sla na 250m rechtsaf Sportpark ’t Cranevelt op.
 • Parkeer eventueel uw auto op de centrale parkeerplaats en loop voorbij de velden van de Arnhemse Boys.
 • Aan het einde van de pad komt u bij de start/finish

Vanaf Utrecht

 • A12 richting Oberhausen Afslag Arnhem-Noord, knooppunt Waterberg.
 • Linksaf richting Burgers’ Zoo, Openluchtmuseum
 • Volg N278 tot afslag Burgers’ Zoo, Openluchtmuseum
 • Volg Schelmseweg tot rotonde Sla linksaf (driekwart rond) naar Cattepoelseweg
 • Sla aan het einde van de Beethovenlaan links af de Kluizeweg op
 • Sla na 250m rechtsaf Sportpark ’t Cranevelt op.
 • Parkeer eventueel uw auto op de centrale parkeerplaats en loop voorbij de velden van de Arnhemse Boys.
 • Aan het einde van de pad komt u bij de start/finish

Vanuit Arnhem centrum

 • Volg Apeldoornseweg richting Apeldoorn
 • Sla aan het einde van park Sonsbeek linksaf naar Ziekenhuis Rijnstate
 • Sla vóór Rijnstate linksaf naar Kluizeweg Sla na 50m linksaf Sportpark ’t Cranevelt op.
 • Parkeer eventueel uw auto op de centrale parkeerplaats en loop voorbij de velden van de Arnhmse boys.
 • Aan het einde van de pad komt u bij de start/finish

 

EHBO
Tijdens de 4Parken City Trail is EHBO aanwezig. De EHBO bevindt zich op of rondom de start/finish en bij de verzorgingspost waar beide afstanden langskomen. Zij zijn herkenbaar aan de kleding.

Verkeersveiligheid
Op sommige plaatsen in het parcours moeten openbare wegen worden overgestoken. Bij drukke punten staan gecertificeerde verkeersbegeleiders om een zo veilig mogelijke oversteek te waarborgen. Blijf desondanks zelf ook goed opletten.

NB: Deelnemers worden voor hun eigen veiligheid geacht de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Mocht een deelnemer tegen de aanwijzingen toch oversteken, dan wordt hij of zij gediskwalificeerd.

Parcours
Het parcours van de 4Parken City Trail is uitgezet met gele pijlen met reflecterend materiaal aan de bomen. Als de route naar links of rechts afbuigt hangt er na de splitsing weer een gele pijl ter bevestiging van de afslag.  Houd er rekening mee dat ondanks onze goede zorg het kan voorkomen dat een pijl ontbreekt omdat deze is omgedraaid of meegenomen.

Twee dagen van tevoren ontvangen deelnemers met de laatst nieuwsbrief de gpx van de route. Deze mag alleen gelopen worden tijdens de 4Parken City Trail omdat we hiervoor van de gemeente een speciale vergunning hebben. Pas je tempo in het donker aan, want diepte is lastiger in te schatten en een wortel of kei kun je snel missen.

De gehele route wordt verder in secties opgedeeld met reflecterende borden waarop een letter staat; A/B/C/D etc. Mocht je als deelnemers onderweg geblesseerd raken dan kun je ons aan de hand van de letterbordjes weten waar je ongeveer zit. De EHBO-ers kunnen dan zo snel mogelijk ter plekke zijn.; anders wordt het zoeken naar een naald in een hooiberg.

‘Leave nothing but foot prints’.
Dit trail evenement wordt georganiseerd in een prachtig omgeving. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied onnodig te belasten. Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen.Een schoon parcours vergroot de kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de organisatie worden gediskwalificeerd.

Wettelijke aansprakelijkheid
De organisatie van de 4PCT is, behalve wettelijke aansprakelijkheid, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (gedeeltelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemers beweerdelijk geleden nadeel.

Calamiteiten
De organisatie behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of –plaatsen te wijzigen of de 4PCT geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteiten, waarbij dit redelijkerwijs niet anders kan worden verwacht. Er bestaat dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld en vergoeding van (im)materiële schade.

© 2016 TrailXperience; de website is auteursrechtelijk beschermd en niets van de website mag  gekopieerd en overgenomen worden zonder onze nadrukkelijke toestemming