Verlichting

Hoofdlamp verplicht: Deelname aan de 4Parken City Night Trail kan ALLEEN met een eigen hoofdlamp van minimaal 150 lumen. Hiervoor dien je zelf te zorgen. Liever geen lampjes op de borst omdat deze niet op de hoogte schijnen waar de reflecterende pijlen hangen. Denk aan het opladen van de accu/batterij(en) en reservebatterijen….

Honden verlicht: Ook de honden die meelopen tijdens de Canitrail worden geacht om op hun harnas een enkel rood lampje te dragen. Om te voorkomen dat andere deelnemers verblind worden laat je dit lampje niet knipperen.

Geen reflecterende kleding: Draag geen reflecterende kleding of hesjes, omdat het in het bos de deelnemer achter je kan verblinden.

Aanschaf hoofdlamp: Heb je nog geen hoofdlamp? Lees dan eerst even deze tips door voor je deze gaat aanschaffen

– Let bij aanschaf van een hoofdlamp altijd op de lichtopbrengst. Dit wordt aangeduid in lumen. Hoe groter het aantal lumen is, hoe meer licht de lamp geeft. Maar je hoeft niet met een bouwlamp op te lopen, omdat je andere daarmee flink hindert vanwege te grote schaduwvorming. En met een te felle lamp kun je buiten je lichtbaan vaak niets meer zien ( je wordt een beetje ‘nachtblind’).
– De meeste hoofdlampen hebben meerdere standen zodat je de lamp sterker kunt laten schijnen als dat nodig is. Hoe sterker het licht, hoe sneller de batterij leeg is. Sommige duurdere hoofdlampen passen de lichtsterkte automatisch aan je omgeving aan, waardoor de batterij langer meegaat.
– Let ook altijd op de waterdichtheid van de lamp, want ook als het regent wil je natuurlijk goede verlichting hebben.
– Vergeet niet bij aanschaf te letten op het gewicht van de hoofdlamp en of deze goed om je hoofd past. Er is niet vervelenders als een te zware hoofdlamp die steeds van je hoofd glijdt.
– Ook de reikwijdte van de straal is van invloed op je keuze bij een goede hoofdlamp.