Veiligheid

Hardlopen door de parken van Arnhem als het donker is, vraagt van de organisatie en deelnemers dat veiligheid voorop staat. Om de veiligheid zo optimaal mogelijk te kunnen garanderen hebben we de volgende bepalingen opgesteld:

  1. Alle deelnemers zijn verplicht bij inschrijving hun mobiele telefoonnummer in te vullen en deze tijdens de trailrun bij zich te hebben. Enerzijds omdat de organisatie hun bij niet finishen kunnen bellen en anderzijds dat deelnemers vanwege een calamiteit de organisatie kunnen bellen. Bij het ophalen van het startbewijs moeten deelnemers hun mobiele telefoon laten zien. Hebben ze deze niet bij zich, dan is starten uitgesloten.
  2. Deelname aan de 4Parken City Night Trail kan ALLEEN met een eigen hoofdlamp van minimaal 150 lumen. Liever geen lampjes op de borst omdat deze niet op de hoogte schijnen van waar de reflecterende pijlen hangen. Tevens moet je voor de 18km reservebatterijen bij je hebben. Bij het ophalen van het startbewijs zal dit worden gecontroleerd.
  3. Er is geen tijdregistratie maar wel een lijst van deelnemers met hun mobiele nummer die deelnemen aan de trailrun. Bij finishen ontvang je je medaille en word je op de lijst afgemeld. Mochten deelnemers na 01:00 uur nog niet gefinisht zijn dan kunnen we als organisatie hen bellen om te controleren waar ze zijn. Stap je eerder uit, laat het de organisatie weten om onnodige zoekacties te voorkomen.
  4. Tussen 22:00 uur en 23:00 uur starten de deelnemers in blokken van 5 minuten. Op het vooraf opgegeven blok is de deelnemer aanwezig in het startvak. Hier starten kleine groepen deelnemers druppelsgewijs om de paar seconden. Het deelnemersveld wordt hierdoor gereguleerd op de paden toegelaten, waardoor deelnemers een beter overzicht houden op de paden.
  5. De gehele route wordt op papier in secties opgedeeld in blok A/B/C/D etc. die om de kilometer met borden worden aangegeven. Mocht je geblesseerd raken dan kun je aan de hand van deze borden aan de organisatie doorgeven bij welk blok je ben, zodat de EHBO-ers direct weten waar ze moeten zijn. Let onderweg goed op in welk blok je bent, zodat je dit kunt doorgeven bij calamiteiten.
  6. Na de laatste deelnemer op iedere afstand sluit een ‘laatste loper’ van de organisatie aan. Je herkent hem/ haar aan het gele veiligheidshesje. Deze heeft in zijn of haar rugzak een EHBO-tas om onderweg eerste hulp te kunnen verlenen.
  7. De organisatie en de gediplomeerde EHBO-ers hebben beiden een auto ter beschikking om in te zetten bij het ophalen van gestrande deelnemers. Door de sectieborden kunnen we deelnemers snel lokaliseren en ophalen.
  8. Bij de drukste oversteekplekken zullen gediplomeerde verkeersregelaars staan om zo veilig mogelijk de straat over te kunnen steken. Deelnemers volgen ten alle tijden de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.
  9. Loop op de stukken op de openbare weg  altijd op de stoep aan de linkerkant van de weg, zodat je met het gezicht (en hoofdlamp) naar het verkeer toe loopt.