Nieuwsbrief B – 4Parken City Trail

NIEUWSBRIEF B – 4Parken City Trail & Canitrail

 

De 4Parken City Trail is een kleinschalige trail met de slogan:  Take Time to Enjoy your TrailXperience.

Dat betekent voor de organisatie dat we onze uiterste best doen om alle deelnemers een bijzonder ervaring mee te geven…Neem gerust de tijd om bij de verzorgingsposten te stoppen om wat te eten en drinken, maak foto’s van de schitterende omgeving en blijf lekker nagenieten bij de finish onder het genot van een pannenkoek en drankje.

Na -inschrijving?
Het is niet mogelijk om op de dag zelf in te schrijven voor de 4Parken City Trail. Mocht je zelf niet kunnen, dan mag je uiteraard je startbewijs doorverkopen aan iemand anders. Geef wel nog even door aan wie deze is doorgegeven. Jullie verrekenen het inschrijfgeld dan onderling.

Omkleden, douches, toiletten en kantine
Er staan twee mobiele toiletten op het bospad naar de start/ finish locatie. En er zijn toiletten in het clubgebouw van de verenigingen RETO en THIALF aan de Daam Fockemalaan 3, Arnhem.

Je kunt je hier ook omkleden, douchen en spullen achterlaten. Liever geen waardevolle spullen hier achterlaten, maar meenemen in je racevest.

In de kantine van RETO en THIALF kun je ook terecht om vooraf of achteraf nog iets te drinken of eten nemen. Zij serveren o.a. koffie/ thee/ chocomelk en diverse tosti’s en soep!

 

REUVERSHOEVE BRUMMEN
Na de finish van de 4Parken City Trail & Canitrail staan de ambachtelijk gebakken pannenkoeken van Reuvershoeve Brummen klaar voor het verzorgen van de innerlijke mens. Wij bieden jullie aan:
– spek pannenkoek

– appel/ rozijn pannenkoek

– naturel pannenkoek met apart allerlei toppings zoals stroop/ suiker/ banaan/ honing
Meer info: http://www.reuvershoeve.nl


RUN WITH PRIDE

Run with Pride zal aanwezig zijn met een stand aan canitrail-gear van o.a. NEEWA, een Italiaans merk waarbij alle producten van hypoallergeen en ademend materiaal zijn vervaardigd.

Om prettig en veilig te kunnen canitrailen is een goed passend harnas/tuig met verende lijn voor de hond en een heupgordel voor de trailer verplicht.
Een goed passend harnas of tuig zorgt dat je hond voldoende bewegingsvrijheid heeft zonder enige belemmering. Het voordeel van een heupgordel is dat je jouw handen vrij hebt tijdens het wandelen of hardlopen. De doelstelling van een heupgordel is dat je deze op de heupen draagt i.p.v. je onderrug. Dit verkleint de kans op rugblessures. Laat je adviseren en informeren door de mensen van Run with Pride. Meer info:  https://www.runwithpride.nl/

 

Parkeren
Deelnemers aan de 4Parken City Trail kunnen hun auto gratis parkeren op parkeerplaats P8 (ingang Kluizeweg) . Deze parkeerplaats ligt bij het ziekenhuis Rijnstaete en is afgesloten met een slagboom. De parkeerkaart die je ontvangt met het naar binnenrijden kun je in de kantine van wielervereniging RETO kosteloos afstempelen. Na het afstempelen van de parkeerkaart heb je 15 minuten de tijd om uit te rijden.

Water onderweg honden
De weersverwachting is gunstig met een maximum van 16 graden met herfstzonnetje. Onderweg zijn er wel een aantal natuurlijke waterbronnen, maar niet iedere hond vindt het fijn om uit een beekje of vijver te drinken. Om dehydratatie van je hond  te voorkomen is het voor canitrailers op de 16km verplicht om iets van een opvouwbare drinkbak en een hydratatievest/ heupgordel of iets dergelijks bij je hebben waarin je water kunt meenemen en bij de waterpunten weer kunt bijvullen. Voor de korte afstanden is het handig om iets bij je te hebben maar niet verplicht.

Kids Trail & Kids Cani Trail
Tijdens de 4ParkenCity Trail & Canitraile zal er vanaf 12:20 tot en met 12:50 uur een apart onderdeel starten, namelijk de Kids Trail en Kids Cani Trail. De route van deze kidstrail is aangegeven met WITTE PIJLEN. De andere routes zijn aangegeven met GELE PIJLEN. Let onderweg dus goed op, want anders loop je of wel een hele korte trail of een wel hele lange trail 🙂

Starttijden
Vanaf 08:30 uur is het startbureau geopend waar je je startbewijs kunt ophalen. Bij het ophalen van het startnummer kunnen canitrailers ook om een geel lintje vragen voor begeleider en hond. Bevestig dit achterop bij jezelf op een opvallende plek en bij je hond op het harnas. De begeleider van een gele hond is te allen tijde verantwoordelijk voor het nemen van afstand.

In de bijlage hebben we voor de canitrailers en kids – en cani trailers de definitieve startlijsten toegevoegd. Hierin kan nu niets meer gewijzigd worden.

08:30 ophalen startbewijzen
09:23 – 09:50
: start Canitrail 16km
09:55 – 10:30: start Canitrail 8km
11:00 start Trail 16km
11:30 start Trail 8km
12:30 – 12:45 start Kids CaniTrail 2km
12:50 start Kids Trail 2km

Startlokatie: De start – en finishlocatie van de 4Parken City Trail is in de buurt van de schaats-en skeelerbaan van Sportpark Cranevelt, Daam Fockemalaan, 6815 DL Arnhem.


Geel Lint aan de hond? Waarom?
Mocht je een hond zien met een geel lintje om zijn nek of aan zijn riem of tuigje, hou er dan alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die afstand nodig heeft van andere honden en mensen. Wanneer je dit “Gele Hond”-teken ziet, nader dan alsjeblieft NIET de hond en zijn/haar eigenaar.

Wat zou een reden kunnen zijn waarom deze hond ruimte nodig heeft?
– Het kan een gezondsheidsprobleem zijn, of een loopse periode
– De hond is bezig met een training.
– Het is een hond die trauma’s heeft meegemaakt en de wereld erg eng vindt.
– De hond kan een of meerdere slechte ervaringen hebben gehad met andere honden of mensen.
– Het is de eerste keer dat de hond meedoet .

Route en GPX
In de bijlage sturen we jullie ook de gpx van de route die je gaat lopen en een overzichtskaartje van de route. Wij gaan er natuurlijk vanuit dat alle gele en witte pijlen blijven hangen, maar voor het geval dat is het handig om de route in je telefoon of sporthorloge te laden bij onduidelijkheden.

Wij wensen jullie veel plezier toe met de voorbereidingen en tot zondag 21 oktober

Organisatie 4Parken City Trail & Canitrail
Dorethea Bil & Selina Oldenburg
m: 06-36550171