Nieuwsbrief A – 4Parken City Trail

NIEUWSBRIEF A – 4Parken City Trail & Canitrail

Zondag 21 oktober lopen jullie de kleinschalige 4Parken City Trail & Canitrail  8km of 16km door de parken van Arnhem.  Dankzij onze ruime ervaring in het organiseren van Canitrails, hebben we er bewust voor gekozen om de Canitrailers apart te laten starten van de Trailers om iedereen de ruimte te gunnen om zijn of haar eigen ding te kunnen doen 🙂

 

Ophalen startbewijs
Vanaf 08:30 uur kunnen deelnemers hun startbewijs ophalen bij de tent die voor de ingang van het Kinderopvang Smallsteps, Daam Fockemalaan 16815 DL Arnhem

 

Gepersonaliseerd Startbewijs
Deelnemers die zich voor 15 oktober hebben opgegeven lopen met een gepersonaliseerd startbewijs. Hierop staat je naam, afstand en datum van de trail:) Heb je je ingeschreven na 15 oktober, dan is dat helaas niet meer mogelijk.


Starttijden
De 16km en 8km Canitrail starten tussen 09:15 uur en 10:30 uur individueel of in 2-tallen om de minuut volgens een startschema. Groepen starten minimaal om de 3 minuten. We willen hond en baas zo ontspannen mogelijk laten starten voor een geweldige canitrail- xperience.

De 16km Trail start om 11:00 uur
De  8 km Trail start om 11:30 uur

 

Startlokatie
De start is aan het eind van het lange bospad dat in het verlengde ligt van de Daam Fockemalaan.

Toiletten, omkleden, douchen, kantine

Er staan twee mobiele toiletten op het bospad naar de start/ finish locatie. En er zijn toiletten in het clubgebouw van de verenigingen RETO en THIALF aan de Daam Fochemalaan 3, Arnhem.

Je kunt je hier ook omkleden, douchen en spullen achterlaten. Liever geen waardevolle spullen hier achterlaten, maar meenemen in je racevest.

In de kantine van RETO en THIALF kun je ook terecht om vooraf of achteraf iets te drinken of eten nemen. Zij serveren o.a. koffie/ thee/ chocomelk en diverse tosti’s en soep!

 

Parkeerfaciliteiten

Trailers die aan de 4Parken City Trail meedoen komen uit het hele land. We willen jullie vragen om zoveel mogelijk te carpoolen en als je in de buurt woont om met de fiets te komen. Is ook nog eens een hele goede cooling down voor je getergde benen na afloop.

  • Parkeren fietsen:
    De fietsen kunnen neergezet worden bij de kantine van RETO
  • Parkeren auto’s:
    Er zijn voldoende parkeerplekken op parkeerplaats P8 (ingang Kluizeweg) . Deze parkeerplaats ligt bij het ziekenhuis Rijnstaet en is afgesloten met een slagboom. De parkeerkaart die je ontvangt met het naar binnenrijden kun je in de kantine van wielervereniging RETO kosteloos afstempelen. Na het afstempelen van de parkeerkaart heb je 15 minuten de tijd om uit te rijden.Een routebeschrijving naar P8 is te vinden op de website: https://4parkencitytrail.com/trailxperience/deelnemersinfo/

 

Verplicht mobiel mee
Omdat de 4Parken City Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een klein hoekje. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben.
Ons noodnummer is 06-36550171 of 06-51856113

 

Paden, hondenlosloopgebied, oversteken
De paden zijn afwisselend, breed, smal, vol met boomwortels en worden door meer bosbezoekers gebruikt.
LET OP: De trail loopt ook door de honden losloopgebieden in de 4Parken.  Wij hebben ruim een week van tevoren in deze gebieden bordjes opgehangen met de aankondiging van de 4Parken City Trail & Canitrail met het verzoek of bezoekers hun hond op zondag 21 oktober van 09:30 tot circa 13:00 bij zich willen houden op het moment dat er trailers en canitrailers voorbijkomen.

TIP1: Canitrailers hebben hun hond ten alle tijden aangelijnd; ook in de hondenlosloopgebieden

TIP2: Komt een hond op je afgelopen sta dan stil en kijk weg van de hond. Vraag vervolgens de baas om de hond even bij zich te houden zodat je verder kunt lopen

TIP3: Wees in je commmunicatie vriendelijk. Vraag bijvoorbeeld :” Wilt u uw hond bij u houden in je “ in plaats van “ Houd je hond aangelijnd”

Bij het oversteken staan speciaal voor jullie ingezette verkeersregelaars. Zij zijn er voor jullie veiligheid, dus volg hun aanwijzingen te allen tijde op.

 

Routepijlen en linten:
De route is uitgezet met gele pijlen en rood/wit gestreepte linten.
De Kids Cani-Trail is uitgezet met witte pijlen !!!!
Bij iedere afslag is een pijl en na een afslag een lint of pijl om te bevestigen dat je op het juiste pad bent.  Blijf je lang rechtdoor gaan, dan zullen we de route bevestigen met een extra lint. Zie je al geruime tijd geen lint of pijl en twijfel je of je nog wel op de goede route zit, loop dan altijd terug naar het punt waar je de pijl voor het laatst hebt gezien. Blijf niet op goed geluk doorlopen!!!

 

 

Verzorging 8km-16km
Op ongeveer 6,5km is er voor de 16km en 8km boven op de Belvedère na een pittig trappen klimmetje een uitgebreide verzorgingspost met eten en drinken.

De 16km kan op circa 11km boven op Hoogte 80 de tweede verzorgingspost verwachten. Ook die is uitgebreid met lekker eten en drinken:)

Bij de finish word je verwend met een ambachtelijk gemaakte pannenkoek met een Radler J. Natuurlijk staat er ook water en cola voor deelnemers die niet van Radler-bier (0%)houden.

Natuurlijk hebben we ook aan de hondjes gedacht…die worden onderweg en na afloop ook verwend met water en onze befaamde Arnhemse longblokjes 🙂


FINISH

Na de finish staat er extra water voor de hond en afhankelijk van de warmte een aantal bakken om je hond te helpen met het afkoelen. Gebruik de spons om de buik nat te maken, liezen en/of de hals. Daardoor koelt je hond goed af.

Na de finish ontvangt iedere deelnemer een medaille en kun je een overheerlijke ambachtelijk gemaakte pannenkoek van de Reuvershoeve pakken met een blikje Radler-bier/ cola of water die iets verder langs het bospad onder de tent worden aangeboden.

 

Leave nothing but your footprints

Van een ieder wordt verwacht dat ze geen schade toebrengen aan de natuur of aan andermans eigendommen en geen afval achterlaten. Voor eventuele veroorzaakte schade is de deelnemer zelf aansprakelijk.

Wij wensen jullie veel plezier toe met de voorbereidingen en tot 21 oktober 🙂

Organisatie 4Parken City Trail & Canitrail
Dorethea Bil & Selina Oldenburg
m: 06-36550171/
e: info@trailxperience.nl/
w: www.trailxperience.nl
w: www.4parkencitytrail.com
w: www.canitrail.nl