Inschrijving CaniTrail

Deelnameregistratie van de 16km en 8km 4Parken Cani Trail, de 16km en 8km 4Parken Cani Night Trail en de 16km,24km en 32km 4Parken Cani TrailXperience verloopt via www.inschrijven.nl.

Betaling geschiedt via automatische incasso. Deelname is definitief na email bevesting.

VOOR-INSCHRIJVING 4PCT (Dagtrail)
Deelnemers kunnen zich voor deze kleinschalige trail vanaf 11 augustus 2019 tot en met 18 oktober 2019 inschrijven via www.inschrijven.nl
Kosten deelname 16km : € 20,00 inclusief pasta-buffet en finish biertje
Kosten deelname 8 km  : € 17,50 inclusief pasta-buffet en finishbiertje

Bij het inschrijfgeld zijn de volgende zaken inbegrepen:
* Een uitdagende City Trail over een technisch parcours met vele hoogtemeters
* Gepersonaliseerd startbewijs (alleen voor deelnemers die zich voor 13 oktober 2019 hebben ingeschreven)
* Begeleiding door professionele verkeersregelaars en gediplomeerde EHBO-ers
* Uitgebreide verzorgingsposten met eten en drinken voor mens en hond
* Na afloop een ambachtelijk gemaakt Pasta-Buffet ( ook voor vegetariërs en glutenvrij) met finisherbiertje
* Gratis foto’s
* een handgemaakte medaille

VOOR-INSCHRIJVING 4PCNT (Nachttrail)
Deelnemers kunnen zich voor de kleinschalige Nighttrail vanaf 11 augustus 2019 tot en met 18 oktober 2019 inschrijven via www.inschrijven.nl
Kosten deelname 16km : € 20,00 inclusief pasta-buffet en finish biertje
Kosten deelname 8 km  : € 17,50 inclusief pasta-buffet en finishbiertje

Bij het inschrijfgeld zijn de volgende zaken inbegrepen:
* Een uitdagende City Trail over een technisch parcours met hoogtemeters
* Een volledig uitgepijlde route met reflecterende pijlen
* ’s Avond op diverse plekken met kleine waxinelichtjes verlichtte paden
* Begeleiding door professionele verkeersregelaars en gediplomeerde EHBO-ers
* Uitgebreide verzorgingsposten met divers trailhapjes en drankjes
* Persoonlijk startbewijs
* Gemoedelijke ontspannen sfeer
* Een HERT-finishersbiertje en medaille
* Vooraf de mogelijkheid om aan te sluiten bij het Pasta-Buffet( mits aangegeven op het inschrijfformulier)

VOOR-INSCHRIJVING 4Parken Cani TrailXperience
Deelnemers kunnen voor deze kleinschalige trail zich vanaf 11 augustus 2019 tot en met 18 oktober 2019 inschrijven via www.inschrijven.nl
Kosten deelname Dag 16 km + Nacht 16km : € 40,00
Kosten deelname  Dag 16km + Nacht   8km : € 37,50
Kosten deelname  Dag  8 km + Nacht   8km : € 35,00

Bij het inschrijfgeld zijn de volgende zaken inbegrepen:
* Een uitdagende City Trail over een technisch parcours met hoogtemeters
* Een volledig uitgepijlde route met reflecterende pijlen
* ’s Avond op diverse plekken met kleine waxinelichtjes verlichtte paden
* Begeleiding door professionele verkeersregelaars en gediplomeerde EHBO-ers
* Uitgebreide verzorgingsposten met trailhapjes en drank
* Persoonlijk startbewijs
* Gemoedelijke ontspannen sfeer
* Hert-finishersbiertje na de nachttrail
* Pasta – Buffet tussen de trails
* De 4Parken City TrailXperience medaille
* Buff TrailXperience Veluwezoom


NA-INSCHRIJVING
Na-inschrijving voor de 4Parken Cani Trail (dagtrail) is op de dag zelf tussen 13:00 en 16:00 uur mogelijk mits er nog startbewijzen beschikbaar zijn en de hond niet te jong is voor de afstand.

Na-inschrijving voor de 4Parken Cani Night Trail (nachttrail) is mogelijk tussen 18:00 en 19:00 uur mogelijk mits er nog startbewijzen beschikbaar zijn en de hond niet te jong is voor de afstand.

Na-inschrijving voor de 4Parken City TrailXperience is niet mogelijk.

OPHALEN STARTNUMMERS
Alleen op de dag zelf, 20 oktober 2019, kunnen deelnemers aan de 4Parken Cani Trail en de 4Parken Cani TrailXperience vanaf 13:00 uur hun startnummer ophalen bij Sportpark Cranevelt. Voor de 4 Parken Cani Night Trail kan het startbewijs opgehaald worden vanaf 18:00 uur bij Sportpark Cranevelt.


STARTLOCATIE- en TIJD

De start – en finishlocatie van de 4Parken City Trail is in de buurt van de schaats-en skeelerbaan van Sportpark Cranevelt, Daam Fockemalaan 1, 6815 DL Arnhem.

  • De 16km 4Parken Cani Trail (dagtrail) start tussen 14:00 en 14:15 uur
  • De  8km 4Parken Cani Trail (dagtrail) start tussen 14:30 en 15:15 uur
  • De 16km 4Parken Cani Night Trail (nachttrail) start tussen 18:45 en 18:50 uur
  • De  8km 4Parken Cani Night Trail (nachttrail) start tussen 18:50 en 19:00 uur

Er wordt individueel of in vooraf opgegeven teams om de minuut gestart. Teams kunnen zich opgeven middels een mail naar canitrailnl@gmail.com

GEEN TIJDWAARNEMING
De 4Parken Cani Trail is een volledig verzorgd trail-evenement met een pittig parcours, uitgebreide verzorging onderweg en bij de finish met een mooie medaille als aandenken. Het wedstrijdelement hebben we in z’n totaliteit uit ons concept gehaald, omdat wij vinden dat trailrunning en prestatie-tijdsdruk je distantieert van de natuur-beleving. De 4Parken Cani Trail biedt deelnemers een bijzondere route, een uitdagend parcours, een volledig verzorgde beleving in een bijzondere omgeving…

LEEFTIJD HOND: Om deel te kunnen nemen aan 4Parken Canitrail kunnen jullie in ieder geval de af te leggen afstand hardlopen. Honden zijn er in alle soorten en maten. Een strikte leeftijdsgrens voor deelname aan langere afstanden is vaak een kwestie van maatwerk. Onderstaande indicatie is dan ook een richtlijn:

– deelname aan de 8km kan als je hond minimaal 1,5 jaar oud is. De reden daarvoor kun je lezen op de website van Canitrail.NL
Dat betekent dat honden die geboren zijn voor 1 mei 2018 van harte welkom zijn. Is je hond jonger, dan is deelname helaas niet mogelijk. Het parcours van de 8km kent de nodige trappetjes en heuveltjes op en af en dat is een te grote belasting op de pezen en gewrichten van te jonge honden die nog niet volledig volgroeid en uitgehard zijn.

– deelname aan de 16km kan als je hond minimaal 2 jaar oud is. De reden daarvoor kun je lezen op de website van Canitrail.NL
Dat betekent dat honden die geboren zijn voor 20 oktober 2017 van harte welkom zijn. Is je hond jonger, dan is deelname aan deze afstand helaas niet mogelijk. Het parcours kent de nodige trappetjes en heuveltjes op en af en dat is een te grote belasting op de pezen en gewrichten van te jonge honden die nog niet volledig uitgehard zijn.

– deelname aan de 24km en 32km 4Parken Cani TrailXperience  kan als je hond minimaal 2,5 jaar oud is.
Dat betekent dat honden die geboren zijn voor 1 mei 2017 van harte welkom zijn. Is je hond jonger, dan is deelname aan deze 4Parken TrailXperience helaas niet mogelijk.

AANLIJNEN HONDEN; Tijdens de 4Parken Canitrail zijn honden ten alle tijden aangelijnd. Om prettig en veilig handsfree te kunnen canitrailen is een goed passend harnas/tuig met verende lijn voor de hond en een heupgordel voor de trailer een echte aanrader. Het is verboden om te canitrailen met een slipketting of prikband, omdat dit ten koste gaat van de sportieve respectvolle relatie tussen baas en hond. Een canicross-tuig is handig, maar niet verplicht. Voor meer advies hierover neem contact op met onze partner Run with Pride.

PARKEREN; De parkeerplaats vlakbij de start aan de Daam Fockemalaan staat in een parkeerschijfzone waar je maximaal 2 uur mag staan. Je mag als canitrailer hiervan gebruik maken, maar als je langer blijft staan dan is dat op eigen risico.

Beter is om de auto te parkeren op parkeerplaats P8 (ingang Kluizeweg) bij het ziekenhuis Rijnstaete. Deze parkeerplaats wordt afgesloten met een slagboom. De parkeerkaart kun je in de kantine van wielervereniging RETO kosteloos afstempelen. Advies is om de parkeerkaart direct na het ophalen van het startbewijs af te stempelen, omdat vanaf 18:00 uur de kantine gesloten is.

Een routebeschrijving naar P8 is te vinden op de website: https://4parkencitytrail.com/trailxperience/deelnemersinfo/


HOND UITLATEN;
Bij de start/ finish ligt een mooi gebied waar de honden los mogen lopen en je je hond kunt uitlaten (zie aanduiding op Bijlage). Mocht je hond toch zijn behoefte doen op het start/finish terrein ruim dit dan op en gooi het zakje in de daarvoor bestemde vuilniszakken.

VERANTWOORDELIJKHEID BEGELEIDER; De hondensporter die enige zin voor verantwoordelijkheid heeft zal enkel met gezonde en geschikte honden deelnemen aan de 4Parken Cani Trail. Mocht je hond onzeker en/of angstig zijn laat het ons dan vooraf via een mailtje
naar canitrailnl@gmail.com weten. Bij je startbewijs ontvang je van ons dan een geel lintje die je aan een opvallende plek bevestigd, zodat anderen kunnen zien dat jouw hond veel ruimte nodig heeft. Wij kunnen jullie vervolgens in het ‘gele tijdsvak’ laten starten. Dit zijn de eerste 15 minuten voorafgaand aan de gebruikelijke starttijd van een bepaalde afstand, zodat jullie in alle rust zonder prikkels van andere honden kunnen trailen. Meer info hierover vind je op onze website: http://canitrail.nl/canitrail.nl/2018/08/29/the-yellow-dog-project/


DE START:
De start bij een door Canitrail.NL georganiseerde canitrail is volledig gericht op het creëren van zo min mogelijke stress voor je hond. Doordat je hond minder in de stress schiet bij de start, kun jij als baas meer ontspannen en is de rest van jullie Canitrail Xperience ook veel relaxter. Bij ons zul je dan ook nooit een massastart hoeven te verwachten. Deze manier van starten vraagt niet alleen meer voorbereiding en organisatie maar ook jullie medewerking. Lees alsjeblieft goed door wat we van jullie verwachten voor een zo stressloos mogelijke start:

HOE WERKT BIJ ONS DE START
1. Startlijst: Er wordt gestart met een van tevoren via de mail toegestuurde startlijst waarin alle wensen van de deelnemers zoveel mogelijk zijn opgenomen. Onthoud goed hoe laat je start:) De startlijst is ook nog in te kijken bij het startbureau.

2. Volgorde: Individuele deelnemers starten om de minuut voor de duo’s, tenzij er expliciet een reden voor is die vooraf met Canitrail.NL besproken is. Wij kiezen bewust voor deze volgorde, omdat veel ‘solisten’ juist de rust en stilte willen ervaren van de natuur. Groepen vanaf 3 deelnemers starten in de Groepszone.

3. De GELE TIJDZONE: Bij het ophalen van het startnummer kun je om een geel lintje vragen voor begeleider en hond. Bevestig dit achterop bij jezelf op een opvallende plek en bij je hond op het harnas. Met het gele lint heb je toegang tot een start in de GELE TIJDZONE die een kwartier eerder is als de start van de overige deelnemers .

Andere deelnemers mogen tijdens de start in de GELE TIJDZONE niet op het startterrein komen. De zogeheten ‘gele honden’ willen we die extra prikkels zoveel mogelijk ontzetten, omdat wij hun een zo ontspannen mogelijke start gunnen.

4. Start Groepen:  Natuurlijk is het heel gezellig om samen te lopen, maar als je goed naar de interactie van de honden kijkt dan zie je dat hun energieniveau (vaak al op de parkeerplaats) heel hoog zit en dat sommige honden daarmee dealen door van zich af te grauwen en van zich af te happen. Start je in een grote groep besef je dan dat je hiermee je hond niet altijd een plezier doet.

– Ons verzoek is om te kijken of je in een kleinere groep van bijvoorbeeld 4 deelnemers kunt starten en desnoods afspreekt om een kilometer verderop de groepen bij elkaar te voegen.
– Laat je hond niet te vroeg uit z’n veilige auto. Wil je nog even bijkletsen met je medestarters laat je hond dan nog even in de auto. Pas als jullie werkelijk naar de start gaan lopen neem je je hond mee. – Loop niet te vroeg naar de startlokatie, want daarmee verhoog je onnodig het stressniveau van je hond.

– Groepen starten circa 3 minuten na elkaar. Pas als de eerste groep weg is, mag de volgende groep op het startterrein komen.

5. Aanwezig op startterrein: Bij de overige starttijden mag je 1 -2 minuten voor je starttijd op het startterrein aanwezig zijn; dat is meer dan voldoende. Ben je te vroeg, loop dan nog even een blokje om.

6. Afstand houden: Sta je met meerdere honden te wachten, ga dan niet te dicht bij elkaar staan. Lukt dat niet en merk je dat je hond teveel stress opbouwt, ga dan in het ‘gele wachtvak’ staan. Dit is in het startgebied letterlijk een vak gemaakt van gele linten. Hierin mogen geen andere honden staan. Je mag dit vak niet langer als 2 minuten bezet houden, zodat ook andere honden hiervan gebruik gebruik kunnen maken.

7. Blijf zelf rustig: Merk je dat je zelf wat gespannen bent, adem dan eens een paar keer heel diep in en uit om je eigen spanning los te kunnen laten. Je hond reageert geheid op jouw ontspanning 🙂 Houd gedurende het startmoment van de canitrail zoveel mogelijk contact met je hond. Hij of zij heeft je nu hard nodig. Als dank zul je met een hele happy ontspannen hond lopen en dat is toch het mooiste wat er is 🙂

HOND LOSLOOOPGEBIED; In delen van de parken Zijpendaal, Sonsbeek, Gulden Bodem en Klarenbeek mogen honden los lopen. Wij hebben ruim een week van tevoren in deze gebieden bordjes opgehangen met de aankondiging van de 4Parken City Trail & Canitrail met het verzoek of bezoekers hun hond op zondag 20 oktober van 14:00 tot circa 18:00 bij zich willen houden op het moment dat er trailers en canitrailers voorbijkomen. Er staat verder expliciet op dat deze honden aan het werk zijn en liever niet gestoord willen worden 🙂

TIP1: Canitrailers hebben hun hond ten alle tijden aangelijnd; ook in de hondenlosloopgebieden
TIP2: Komt een hond op je afgelopen sta dan stil en kijk weg van de hond. Vraag vervolgens de baas om de hond even bij zich te houden zodat je verder kunt lopen
TIP3: Wees in je commmunicatie vriendelijk. Vraag bijvoorbeeld :” Wilt u uw hond bij u houden in je “ in plaats van “ Houd je hond aangelijnd”

ONDERWEG: De route is uitgezet met gele pijlen en rood/wit gestreepte linten. Bij iedere afslag is een pijl en na een afslag een lint of pijl om te bevestigen dat je op het juiste pad bent. Blijf je lang rechtdoor gaan, dan zullen we de route bevestigen met een extra lint. Zie je al geruime tijd geen lint of pijl en twijfel je of je nog wel op de goede route zit, loop dan altijd terug naar het punt waar je de pijl voor het laatst hebt gezien. Blijf niet op goed geluk doorlopen !!!

DE FINISH: Na de finish staat er water voor je hond en zijn er heerlijk longbrokken

Geniet samen nog even na van de ingedane spanning en houd voldoende afstand van andere honden. Mocht je hond het prettig vinden en de temperatuur het toelaten, breng je hond dan naar z’n veilige plekje in jouw auto en kom daarna nog wat lekkers eten en/of drinken halen 🙂

© 2016 TrailXperience