Algemene info 4PCT

Deelname
Ophalen startnummers
Overdragen startnummers
Afstand wijzigen
Omkleden en toiletten
Eten en drinken
Parkeren
Routebeschrijving naar Cranevelt
EHBO
Verkeersveiligheid
Parcours
Leave nothing but footprints
Wettelijke aansprakelijkheid
Calamiteiten

Deelname
We verwachten dat deelnemers over een goede conditie beschikken. Deelname is geheel op eigen risico en geheel voor eigen verantwoording.

Ophalen startnummers
Alleen op de dag zelf, 18 oktober 2020, kunnen deelnemers aan de 4Parken Cani Trail vanaf 08:00 uur hun startnummer ophalen bij Sportpark Cranevelt.

Gepersonaliseerd startnummer
Deelnemers die zich voor 12 oktober hebben ingeschreven krijgen een startnummer met hun naam erop.

Overdragen startnummer
Startnummers kunnen tot 12 oktober kosteloos overgedragen worden om nog in aanmerking te komen voor een gepersonaliseerd startbewijs. Daarna is overdracht mogelijk, maar ontvang je geen persoonlijk startbewijs.

Stuur een email naar info@trailxperience.nl met de gegevens van de oude en de nieuwe deelnemer:
– voornaam,
– achternaam,
– woonplaats,
– geboortedatum,
– geslacht,
– afstand,
– mobiel nummer,
– email

Op de dag zelf kan het startbewijs niet worden omgezet.

Afstand wijzigen
Het wijzigen van een langere afstand naar een kortere afstand is mogelijk zonder restitutie van deelnamegeld. Het wijzigen van een kortere afstand naar een langere afstand is niet mogelijk.

Annuleren
Heb je je reeds ingeschreven maar kun je door omstandigheden niet komen, dan is annuleren tot 2 weken voorafgaand aan de trail mogelijk. Wij zullen dan alleen de administratiekosten van €2,50 in rekening brengen. Het overige inschrijfgeld zal niet geïncasseerd worden.
Helaas is restitutie in de 2 weken voorafgaand aan de trail niet meer mogelijk. Wel is het mogelijk om zonder kosten het startbewijs over te dragen aan een ander.


Startlocatie – en tijd 

De start – en finishlocatie van de 4Parken City Trail is in de buurt van de schaats-en skeelerbaan van Sportpark Cranevelt, Daam Fockemalaan 1, 6815 DL Arnhem.

 • De 16km 4Parken City Trail start om 11:00 uur
 • De  8km 4Parken City Trail start om 11:30 uur
 • De  4,5km 4Parken City Trail start vanaf 12:00 uur
 • De 4Parken Cani Trail start vanaf 08:45 uur. Er wordt individueel of in vooraf opgegeven teams om de minuut gestart. Teams kunnen zich opgeven middels een mail naar canitrailnl@gmail.com


Omkleden en toiletten

Er staan twee mobiele toilet op het bospad naar de start/ finish locatie.

Je kunt je tussen 08:45 en 14:00 uur omkleden en spullen achterlaten in het gebouw van RETO. Liever geen waardevolle spullen hier achterlaten, maar meenemen in je racevest.

Eten en drinken onderweg
Vooraf is er geen koffie of thee te krijgen.
* Tijdens 4,5km trail:Na ongeveer 3km staat er boven op de Belvedere een verzorgingspost met een uitgebreid assortiment aan eten en drinken
* Tijdens 8km trail:
Na ongeveer 7km staat er boven op de Belvedere een verzorgingspost met een uitgebreid assortiment aan eten en drinken.
* Tijdens 16km trail: Ook de 16km komt eerst langs de verzorgingspost boven op de Belvedere. Na ongeveer 12 km staat er na een pittige klim naar Hoogte 80 een verzorgingspost met een klein assortiment aan eten en drinken.

Pannenkoek na de finish
Alle deelnemers aan de 4Parken City Trail & Canitrail krijgen op vertoon van hun startbewijs na de finish een heerlijke pannenkoek met water, frisdrank en/of fris biertje.

Heb je een gluten- of melkallergie? Ben je vegetariër of veganist? Laat het ons dan even op het inschrijfformulier weten zodat we ermee rekening kunnen houden. Ben je het vergeten vooraf in te vullen, stuur dan alsnog een mailtje naar info@trailxperience.nl


Verplicht mobiel mee
Omdat de 4Parken City Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een klein hoekje. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Ons noodnummer is 06-36550171.

GEEN TIJDWAARNEMING
De 4Parken Cani Trail is een volledig verzorgd trail-evenement met een pittig parcours, uitgebreide verzorging onderweg en bij de finish met een mooie medaille als aandenken. Het wedstrijdelement hebben we in z’n totaliteit uit ons concept gehaald, omdat wij vinden dat trailrunning en prestatie-tijdsdruk je distantieert van de natuur-beleving. De 4Parken Cani Trail biedt deelnemers een bijzondere route, een uitdagend parcours, een volledig verzorgde beleving in een bijzondere omgeving…

Parkeren
Sportpark ’t Cranevelt ligt in het middelpunt van de driehoek dierentuin Burgers’ Zoo, het Nederlands Openlucht Museum en ziekenhuis Rijnstate. Het sportpark heeft een grote nieuwe parkeerplaats P8 (Ingang Kluizeweg, oude Veld 5).

Routebeschrijving naar Sportpark Cranevelt

Vanaf Velperbroekcircuit

 • A12 richting Utrecht Afslag Arnhem-Noord, knooppunt Waterberg.
 • Linksaf richting Burgers’ Zoo, Openluchtmuseum
 • Volg N278 tot afslag Burgers’ Zoo, Openluchtmuseum
 • Volg Schelmseweg tot rotonde
 • Sla linksaf (driekwart rond) naar Cattepoelseweg
 • Sla bij winkelcentrum rechtsaf naar Beethovenlaan
 • Sla aan het einde van de Beethovenlaan links af de Kluizeweg op
 • Sla na 250m rechtsaf Sportpark ’t Cranevelt op.
 • Parkeer eventueel uw auto op de centrale parkeerplaats en loop voorbij de velden van de Arnhemse Boys.
 • Aan het einde van de pad komt u bij de start/finish

Vanaf Utrecht

 • A12 richting Oberhausen Afslag Arnhem-Noord, knooppunt Waterberg.
 • Linksaf richting Burgers’ Zoo, Openluchtmuseum
 • Volg N278 tot afslag Burgers’ Zoo, Openluchtmuseum
 • Volg Schelmseweg tot rotonde Sla linksaf (driekwart rond) naar Cattepoelseweg
 • Sla aan het einde van de Beethovenlaan links af de Kluizeweg op
 • Sla na 250m rechtsaf Sportpark ’t Cranevelt op.
 • Parkeer eventueel uw auto op de centrale parkeerplaats en loop voorbij de velden van de Arnhemse Boys.
 • Aan het einde van de pad komt u bij de start/finish

Vanuit Arnhem centrum

 • Volg Apeldoornseweg richting Apeldoorn
 • Sla aan het einde van park Sonsbeek linksaf naar Ziekenhuis Rijnstate
 • Sla vóór Rijnstate linksaf naar Kluizeweg Sla na 50m linksaf Sportpark ’t Cranevelt op.
 • Parkeer eventueel uw auto op de centrale parkeerplaats en loop voorbij de velden van de Arnhmse boys.
 • Aan het einde van de pad komt u bij de start/finish

 

EHBO
Tijdens de 4Parken City Trail is EHBO aanwezig. De EHBO bevindt zich op of rondom de start/finish en bij de verzorgingspost. Zij zijn herkenbaar aan de kleding.

Verkeersveiligheid
Op sommige plaatsen in het parcours moeten openbare wegen worden overgestoken. Hier staan gecertificeerde verkeersbegeleiders om een zo veilig mogelijke oversteek te waarborgen. Blijf desondanks zelf ook goed opletten.

NB: Deelnemers worden voor hun eigen veiligheid geacht de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Mocht een deelnemer tegen de aanwijzingen toch oversteken, dan wordt hij of zij gediskwalificeerd.

Parcours
De route voor de 8km en 16km is uitgezet met gele pijlen en rood/wit gestreepte linten. De route van de 4,5km Snuffel Trail is uitgezet met witte pijlen.
Bij iedere afslag is een pijl en na een afslag een lint of pijl om te bevestigen dat je op het juiste pad bent.  Blijf je lang rechtdoor gaan, dan zullen we de route bevestigen met een extra lint. Zie je al geruime tijd geen lint of pijl en twijfel je of je nog wel op de goede route zit, loop dan altijd terug naar het punt waar je de pijl voor het laatst hebt gezien. Blijf niet op goed geluk doorlopen!!! Houd er rekening mee dat ondanks onze goede zorg het kan voorkomen dat een pijl ontbreekt/ is verdwenen.

De paden waarop we trailen zijn niet exclusief beschikbaar voor hardlopers op de dag van het evenement. We trailen door openbare parken waar ook honden worden uitgelaten, kinderen spelen en wandelaars hun ommetje maken. Houd dus rekening met elkaar en waarschuw op een vriendelijke wijze iemand al van verre zodat hij of zij tijdig kan anticiperen.

‘Leave nothing but foot prints’.
Dit trail evenement wordt georganiseerd in een prachtig omgeving. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied onnodig te belasten. Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen.Een schoon parcours vergroot de kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet

aan deze spelregels houden kunnen door de organisatie worden gediskwalificeerd.

Wettelijke aansprakelijkheid
De organisatie van de 4PCT is, behalve wettelijke aansprakelijkheid, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (gedeeltelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemers beweerdelijk geleden nadeel.

Calamiteiten
De organisatie behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of –plaatsen te wijzigen of de 4PCT geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteiten, waarbij dit redelijkerwijs niet anders kan worden verwacht. Er bestaat dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld en vergoeding van (im)materiële schade.

© 2016 TrailXperience; de website is auteursrechtelijk beschermd en niets van de website mag  gekopieerd en overgenomen worden zonder onze nadrukkelijke toestemming