4 Parken Cani Trail

Canitrailers kunnen zondag 21 oktober aansluiten bij de 4Parken Cani Trail; een afgeleide van de 4Parken City Trail. De 4Parken Cani Trail is een trail van circa 16km en circa 8km over zoveel mogelijk verassende singletracks, diverse groene sluippaadjes van en naar park Zypendaal, park Gulden Bodem, park Sonsbeek, park Klarenbeek en Hoogte 80.

Start en startlijsten – Vanaf 09:30 uur wordt er eerst voor de 16 km en daarna voor de 8 km individueel of in vooraf opgegeven teams om de minuut gestart. De startlijsten worden een dag van tevoren via de mail toegestuurd.

LET OP: De route loopt door grote delen losloopgebied. Van tevoren hebben we bezoekers van de parken geinformeerd over de trail met het verzoek hun honden die dag aan te lijnen tussen 09:30 en 13:00 uur.

Uitlaten hond vooraf – Voor de start kan de hond uitgelaten worden in het gebied rondom Sportpark Cranevelt wat een hondenlosloopgebied is.

Hydratatie – Tijdens de 4Parken Cani Trail zorg je als deelnemer er zelf voor dat je voldoende water bij je hebt om zowel je hond als jezelf tijdens de af te leggen afstand te kunnen hydrateren. Onderweg zorgt de organisatie voor voldoende waterpunten om je eigen voorraad aan te kunnen vullen, omdat er langs de route niet altijd natuurlijke waterbronnen te vinden zijn.

Leeftijd hond – Honden zijn er in alle soorten en maten. Een strikte leeftijdsgrens voor deelname aan langere afstanden is vaak een kwestie van maatwerk. Onderstaande indicatie is dan ook een richtlijn:
* Voor afstanden onder de 10 km dient de hond minimaal 1,5 jaar te zijn.
* Voor afstanden tussen de 10 km en 20 km dient de hond minimaal 2 jaar te zijn.

Bij het afhalen van het startbewijs laat de deelnemer het hondenpaspoort aan de organisatie zien, zodat de leeftijd van de hond gecontroleerd kan worden. Uitzonderingen op bovenstaande richtlijnen zijn alleen mogelijk in overleg met de organisatie. Stuur dan een mailtje naar canitrailnl@gmail.com voor passend advies.

Materiaal – Om prettig en veilig handsfree te kunnen canitrailen is een goed passend harnas/tuig met verende lijn voor de hond en een heupgordel voor de trailer verplicht. Het is verboden om te canitrailen met een slipketting of prikband, omdat dit ten koste gaat van de sportieve respectvolle relatie tussen baas en hond.
Tijdens de Cani Trail zal Run with Pride aanwezig zijn met een stand vol tuigjes, treklijnen en heupgordels. Zij kunnen je vanuit hun ruime ervaring uitstekend voorzien van het juiste materiaal en/of advies.

Ga mee op avontuur en laat je verrassen door de 4Parken Cani Trail!!

Let’s Run that City:)

 

 

© 2016 TrailXperience; de website is auteursrechtelijk beschermd en niets van de website mag  gekopieerd en overgenomen worden zonder onze nadrukkelijke toestemming