4 Parken Cani Trail

Canitrailers kunnen zondag 20 oktober aansluiten bij de 4Parken Cani Trail; een afgeleide van de 4Parken City Trail. De 4Parken Cani Trail is een trail van circa 16km en circa 8km over zoveel mogelijk verassende singletracks, diverse groene sluippaadjes van en naar park Zypendaal, park Gulden Bodem, park Sonsbeek, park Klarenbeek en Hoogte 80.


Start en startlijsten
– Vanaf 14:00 uur wordt er eerst voor de 16 km en daarna voor de 8 km individueel of in vooraf opgegeven teams om de minuut gestart. De startlijsten worden een dag van tevoren via de mail toegestuurd.

LET OP: De route loopt door grote delen losloopgebied. Van tevoren hebben we bezoekers van de parken geinformeerd over de trail met het verzoek hun honden die middag aan te lijnen.


Geel lint
 –  Bij het ophalen van het startnummer kun je om een geel lintje vragen voor begeleider en hond. Bevestig dit achterop bij jezelf op een opvallende plek en bij je hond op het harnas. Een passant kan dan op afstand zien dat hij of zij een gele hond nadert. De begeleider van een gele hond is te allen tijde verantwoordelijk voor het nemen van afstand.

Mocht je een hond zien met een geel lintje om zijn nek of aan zijn riem of tuigje, hou er dan alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die afstand nodig heeft van andere honden en mensen. Wanneer je dit “Gele Hond”-teken ziet, nader dan alsjeblieft NIET de hond en zijn/haar eigenaar.

Wat zou een reden kunnen zijn waarom deze hond ruimte nodig heeft?
– Het kan een gezondsheidsprobleem zijn, of een loopse periode
– De hond is bezig met een training.
– Het is een hond die trauma’s heeft meegemaakt en de wereld erg eng vindt.
– De hond kan een of meerdere slechte ervaringen hebben gehad met andere honden of mensen
– Het is de eerste keer dat je meedoet en je wil je hond niet meteen in het diepe gooien.

De Gele Tijdzone – Een kwartier voor de start van de overige deelnemers is er een “gele tijdzone”. Tussen de starttijdens van de ‘gele’ honden die hiervoor aangemeld zijn zit minimaal 3 minuten. De kans om andere honden onderweg tegen te komen zal daardoor ook veel minder zijn.

Andere deelnemers mogen tijdens de start in de GELE TIJDZONE niet op het startterrein komen. De zogeheten ‘gele honden’ willen we die extra prikkels zoveel mogelijk ontzetten, omdat wij hun een zo ontspannen mogelijke start gunnen.

Uitlaten hond vooraf – Voor de start kan de hond uitgelaten worden in het gebied rondom Sportpark Cranevelt wat een hondenlosloopgebied is.


Hydratatie
– Tijdens de 4Parken Cani Trail zorg je als deelnemer er zelf voor dat je voldoende water bij je hebt om zowel je hond als jezelf tijdens de af te leggen afstand te kunnen hydrateren. Onderweg zorgt de organisatie voor voldoende waterpunten om je eigen voorraad aan te kunnen vullen, omdat er langs de route niet altijd natuurlijke waterbronnen te vinden zijn.


Leeftijd hond
– Honden zijn er in alle soorten en maten. Een strikte leeftijdsgrens voor deelname aan langere afstanden is vaak een kwestie van maatwerk. Onderstaande indicatie is dan ook een richtlijn:
* Voor afstanden onder de 10 km dient de hond minimaal 1,5 jaar te zijn.
* Voor afstanden tussen de 10 km en 20 km dient de hond minimaal 2 jaar te zijn.

Bij het afhalen van het startbewijs laat de deelnemer het hondenpaspoort aan de organisatie zien, zodat de leeftijd van de hond gecontroleerd kan worden. Uitzonderingen op bovenstaande richtlijnen zijn alleen mogelijk in overleg met de organisatie. Stuur dan een mailtje naar canitrailnl@gmail.com voor passend advies.


Materiaal
– Om prettig en veilig handsfree te kunnen canitrailen is een goed passend harnas/tuig met verende lijn voor de hond en een heupgordel voor de trailer verplicht. Het is verboden om te canitrailen met een slipketting of prikband, omdat dit ten koste gaat van de sportieve respectvolle relatie tussen baas en hond.

Tijdens de Cani Trail zal Run with Pride aanwezig zijn met een stand vol tuigjes, treklijnen en heupgordels. Zij kunnen je vanuit hun ruime ervaring uitstekend voorzien van het juiste materiaal en/of advies.

Ga mee op avontuur en laat je verrassen door de 4Parken Cani Trail!!

Let’s Run that City:)

© 2016 TrailXperience; de website is auteursrechtelijk beschermd en niets van de website mag  gekopieerd en overgenomen worden zonder onze nadrukkelijke toestemming